De crisis met kennis te lijf

Publicatie datum: 29-08-2012

Door de crisis is bij veel bedrijven de omzet teruggelopen, waardoor de noodzaak om vaste kosten te reduceren of variabel te maken is toegenomen.

Onder de nieuwe dienst Logistiek Engineering biedt Veenstra|Fritom sinds kort onafhankelijk advies en begeleiding bij supply-chain vraagstukken.

De crisis met kennis te lijfDoor de huidige ontwikkelingen verwacht Veenstra|Fritom in de toekomst meer te gaan acteren als kennisorganisatie, naast het aanbieden van de fysieke transport- en opslagcapaciteit.

Bij veel van haar klanten zag men een duidelijke behoefte aan kennis over de (her-)inrichting van logistieke processen. Als logistiek dienstverlener is Veenstra|Fritom gewend om te denken in efficiency. In een markt waar marges laag zijn, is dit noodzaak. Het projecteren van dit ‘efficiency-denken’ op de processen van andere bedrijven blijkt een succes. Klanten zien in samenwerking met de logistiek engineers van Veenstra|Fritom mogelijkheden om hun doorlooptijden te verkorten, voorraden te verlagen of output te verhogen.

Nog een voordeel van deze praktische adviesvorm is het feit dat het zich niet beperkt tot alleen een onderzoeks- en adviestraject: ook voor de implementatie van adviezen en logistieke software kan de klant bij Veenstra|Fritom terecht.

Belangstellenden kunnen zich wenden tot de afdeling Logistiek Engineering:

Arjen Hoekstra arjen.hoekstra@veenstrafritom.nl 0612171984
Of
Marten Schotanus marten.schotanus@veenstrafritom.nl 0651541161

www.veenstrafritom.nl