Lankhorst en Veenstra|Fritom investeren in wendbare toekomst

Publicatie datum: 18-11-2015

Lankhorst uit Sneek, producent van innovatieve kunststof producten, en logistiek dienstverlener Veenstra|Fritom uit Heeg investeren in een wendbare toekomst. Dit komt tot uitdrukking in de nieuwe oplegger met zeilen van Lankhorst. Op de achterkant wordt de 60 jarige vruchtbare samenwerking van de beide bedrijven bevestigd.

Lankhorst heeft ervoor gekozen twee innovaties te tonen op de oplegger. Op de linkerkant prijkt “sustainable plastic railway solutions”. De kunststof dwarsligger van Lankhorst is hét alternatief voor houten dwarsliggers. Op de rechterkant van de oplegger wordt uiting gegeven aan de positie van Lankhorst als “leader in offshore engineering solutions”. Op beide huiven toont Lankhorst dat zij het hele traject van engineering, prototyping tot eindproduct in huis heeft.

Voor dit gezamenlijke project is een oplegger gebruikt uit een serie van vier nieuwe trailers. Krone leverde deze vier City Liners. Deze zeer wendbare trailers zijn voorzien van een gedwongen gestuurde achteras en een hefbare tweede as. Hierdoor is het maximaal laadvermogen van deze 11 meter lange trailers toch ruim 25 ton. De trailers zijn een uitbreiding op de reeds bestaande vloot binnenlandse distributie wagens. Het afleveren van goederen vindt steeds vaker plaats tot op de locatie van de eindgebruiker. Hiervoor zijn de opleggers voorzien van een eigen laad-/losklep. Veenstra|Fritom zet voor de uitvoering van de Europese distributie ruim 100 eenheden in.

Over Lankhorst

Lankhorst Engineered Products is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige kunststof producten uit zowel virgin als gerecycled materiaal. Van eerste idee tot aan eindproduct. Ze zijn Europees marktleider en werken vanuit een jarenlange traditie van creativiteit en innovatie.  Hierbij speelt de R&D afdeling een centrale rol. De voordelen van de kunststof producten zijn onder andere lage onderhoudskosten, lange levensduur en de prestaties onder extreme omstandigheden. Vaak een ideaal alternatief voor producten uit hout, metaal of beton. Lankhorst heeft een breed scala aan spuitgietmachines waarmee een grote verscheidenheid aan wanddiktes en shotgewichten te realiseren is.  Meer info: www.lankhorst-ep.com

Over Veenstra|Fritom

Veenstra|Fritom heeft ruim 150 medewerkers en beschikt in Heeg en Deventer over 7.000 m2 cross-dock faciliteiten en 20.000 m2 aan warehousemogelijkheden. Veenstra|Fritom is een logistiek dienstverlener en actief op het gebied van Europese distributie, wereldwijde expeditie, warehousing en supply chain management. Veenstra|Fritom is onderdeel van de Fritom Group. De Fritom Group is een logistieke dienstverlener met zeven zelfstandige werkmaatschappijen verdeeld over Nederland. Fritom is actief in twee divisies: Groupage/Warehousing en Liquid Food. Meer info: www.veenstrafritom.nl