Veenstra|Fritom nieuwe opleggers

Publicatie datum: 30-06-2014

Afgelopen week heeft Veenstra|Fritom 8 nieuwe Krone opleggers in gebruik genomen. De geleverde opleggers maken deel uit van het vervangings- en investeringsprogramma 2014. Veenstra|Fritom zal de opleggers vooral inzetten in haar dagelijkse groupage werkzaamheden naar de landen Duitsland, Italië en Frankrijk.

 

Doordat de opleggers voorzien zijn van schuifzeilen in combinatie met hoge zijborden, aluminium zeilplanken en een schuifdak, zijn ze multifunctioneel inzetbaar en voldoen ze aan alle functionaliteiten die vooral in de foodsector gesteld worden. De toepassing van liftassen zorgt voor een verminderde rolweerstand, wat een gunstig effect heeft op het brandstofverbruik. Dit past in de doelstelling van Veenstra|Fritom om continue te werken aan het terugdringen van haar CO2 uitstoot.

Vanzelfsprekend zijn alle opleggers voorzien van het TUV XL-Certificaat EN12642, waarmee voldaan wordt aan de nieuwste eisen met betrekking tot ladingzekering en de veiligheid van werken vergroot wordt.

 

Veenstra|Fritom is een logistiek dienstverlener  die zich richt op het bieden van logistieke totaal oplossingen voor haar klanten. Ze is actief in de Binnenlandse Distributie, Europese Groupage, Forwarding en Logistiek Advies. Veenstra|Fritom heeft ruim 200 medewerkers en beschikt in Heeg over 7.000m2 cross-dock faciliteiten en 15.000 m2 aan warehousemogelijkheden. In Deventer heeft ze de beschikking over 5000m2 warehousemogelijkheden.

 

Veenstra|Fritom is onderdeel van de Fritom Group. De Fritom Group is een logistieke dienstverlener met 7 zelfstandige werkmaatschappijen verdeeld over Nederland. Fritom is actief in twee divisies: Groupage/Warehousing en Liquid Food. Op de lijst van Top 50 logistieke dienstverleners in Nederland neemt Fritom de 19de  plaats in.