Levertijden en Feestdagen

Rijverboden en feestdagen juli en augustus 2019. 

V.w.b. Duitsland:           

Het zomerrijverbod gaat in op zondag 1 juli en duurt tot eind augustus. Hierdoor geen weekendvertrekken en geen aflevering op maandag in de postcodes beginnend met 0 – 1 – 35-36-37-38-39 – 6 – 7 – 8 – 9.

 

Dit betekend dat de looptijd voor zendingen die aan het begin van de week geleverd moeten worden in Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland een dag langer is.

 

V.w.b. Frankrijk:             

Zaterdag 27 juli start zomerrijverbod (tot 24 augustus). Hierdoor geen weekendvertrekken en dus geen aflevering mogelijk op maandag in midden en Zuid Frankrijk.

Op zondag 14 juli is er een feestdag en rijverbod in Frankrijk, dit heeft geen consequentie voor onze dienstverlening.

 

Het algemene weekendrijverbod is dan al van toepassing.

De looptijd voor zendingen die aan het begin van de week geleverd moeten worden in Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn een dag langer.

 

Donderdag 15 augustus is er een feestdag en rijverbod in Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Luxemburg hierdoor wordt er 15 augustus niet geleverd.

Door dit rijverbod worden  orders voor alleen op maandag, dinsdag en woensdag geleverd. Veel bedrijven in Frankrijk zijn op vrijdag 16 augustus gesloten.  Deze week hebben we geen vertrekken meer vanaf dinsdag of woensdag, orders voor het midden en zuiden van Frankrijk dienen uiterlijk vrijdag 9 augustus geladen te worden. Orders voor Noord Frankrijk kunnen in overleg maandag 12 augustus nog geladen worden en voor woensdag 14 augustus gelost worden.

In de bijlage is een kaartje van Frankrijk bijgevoegd met de verschillende departementen met Noord-Midden en Zuid Frankrijk aangegeven.

15 augustus is ook een feestdag (geen rijverbod) in België, Duitsland – Bayern en Saarland, check goed na of de leveradressen geopend zijn.  

 

Orders richting, Oostenrijk en Italië kunnen deze week 1 dag vertraging oplopen.  

 

In verband met de vakantieperiode kan het voorkomen dat uw opdrachten niet altijd volgens de looptijd kunnen worden gelost. Wij informeren u hier tijdig over.