Ventura

IMG 20150716 WA0011

‘Warehousing kennis Veenstra|Fritom mede verantwoordelijk voor stijging leverbetrouwbaarheid Ventura Systems CV’’

Theo Boorsma — Teamleader Logistics

Als toonaangevend bedrijf en marktleider op het gebied van deursystemen voor stadsbussen is het voor Ventura Systems CV van groot belang dat alle processen vlekkeloos verlopen, zo ook het logistieke proces. Extreme groei binnen de organisatie zorgde voor een behoefte aan opslagcapaciteit. Veenstra|Fritom en Ventura Systems onderhouden al jarenlang een zakelijke relatie met wederzijds vertrouwen. Het was dan ook niet moeilijk om voor Veenstra|Fritom te kiezen, aldus Theo Boorsma, Teamleader Logistics bij Ventura.

Ventura Systems CV, opgericht in 1994 en gevestigd in Bolsward, assembleert en exporteert complete busdeursystemen naar klanten wereldwijd. Om de pieken en dalen in de vraag naar deze systemen op te kunnen vangen, wordt de productie geleveld. In de praktijk betekent dit dat een order die pas over een aantal weken nodig is – bijvoorbeeld voor een automotive klant – al eerder wordt geproduceerd. Zodoende kan Ventura Systems tijdig aan de klantvraag voldoen. Echter ontstaat hierdoor een grotere vraag naar opslagruimte. ‘’Door het uitbesteden van warehousing, houden wij overzicht. Voor ons is het de ideale tussenoplossing’’ geeft Theo Boorsma aan.

Om de samenwerking voor te bereiden, zetten de ICT-afdelingen van beide partijen binnen twee weken een op maat gemaakt in- en uitslagsysteem op. Dit alles is geïntegreerd in het Warehouse Management System van Veenstra Fritom. “Elke kist wordt door Ventura Systems voorzien van een barcode label die in Heeg wordt gescand. Op deze manier is elke order traceerbaar en kan onze klant 24 uur na het maken van een laadafspraak, bij het warehouse van Veenstra|Fritom de goederen komen laden. Ventura Systems verzorgt de documentatie en Veenstra|Fritom regelt de rest! Daardoor zijn zij een verlengstuk van onze supply chain geworden. Bijkomend voordeel is de korte afstand tussen beide locaties en de dagelijkse pendel tussen Heeg en Bolsward.

Ventura 1081 Groot
Ventura 1210 Groot

Zendingen worden professioneel en volgens de afgesproken manier afgehandeld. Daarnaast heeft Veenstra|Fritom zonder problemen tijdens de eerste Corona-lockdown drie keer zoveel producten op kunnen slaan dan we op voorhand hadden voorspeld. Klanten van Ventura waren op dit moment allemaal gesloten, dus de opslag van Veenstra|Fritom stond tot de nok toe vol. Hierdoor is er veel vertrouwen ontstaan en ontzorgt Veenstra|Fritom ons op het gebied van logistiek. Wij kunnen ons nu volledig focussen op waar we goed in zijn, namelijk het assembleren van busdeursystemen. En dat is precies wat wij willen; logistieke rust!’’

Benieuwd wat Veenstra|Fritom kan betekenen voor uw logistieke keten?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager