Biddle BV

Sjouke Land

"Een leverancier- klantrelatie gaat bijna nooit zo diep als deze tussen Biddle en Veenstra|Fritom. Als er iets is, bellen we en hebben we aan een half woord genoeg."

Sjouke Land — Operations Director, Biddle

Als LEAN bedrijf is het ontzettend belangrijk om een goede logistieke partner te hebben. Hier kwam Biddle B.V., onderdeel van Carver Climate Systems, uit Kootstertille al vrij snel achter. Deze partner moet niet alleen pakketjes van A naar B brengen, maar ook ontzorgen op het gebied van ondersteuning en meedenken in het algehele logistieke bedrijfsproces. Om dit te realiseren zijn Biddle en Veenstra|Fritom in oktober 2013 een partnerschap aangegaan. 

Biddle is producent van onder meer luchtgordijnen, luchtverwarmers, cassette units en ventilatorconvectoren. Het bedrijf brengt haar producten op de markt in diverse sectoren waaronder retail, utiliteit en de industrie. Door de kennis van klimaatscheiding en klimaatbeheersing kan Biddle via fabrieken in Nederland en het Verenigd Koninkrijk haar producten naar meer dan 25 landen exporteren. Het resultaat van diverse verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk biedt veel perspectief en heeft Biddle sterk gepositioneerd als leider op het gebied van klimaatinnovaties.

Waarom Biddle na een oriëntatiefase koos om met Veenstra|Fritom in zee te gaan? Operations Director Sjouke Land vertelt: ‘’We zochten een partner voor de gehele Supply Chain: van en naar de leverancier, de producent  en natuurlijk de klant. De aanpak van Veenstra|Fritom sprak ons enorm aan, aangezien er meteen kenbaar werd gemaakt dat ze in een partnership van toegevoegde waarde willen zijn in de Supply Chain. Tot op de dag van vandaag is dit altijd nagekomen: ze zijn namelijk gigantisch sterk in het meedenken met de klant.”

 

Halffabrikaat
Biddle product in stelling

De unieke en bijzondere samenwerking met Biddle is een verkenning en ontdekkingsreis. Door aan de slag te gaan met een groep medewerkers van beide Veenstra|Fritom en Biddle, is het ideale team met de benodigde skills gecreëerd. Hiervoor worden collega’s uit hun dagelijkse werkzaamheden getrokken om tijd, energie en kennis te steken in het bedenken van een logistiek concept dat uiteindelijk winstgevend is voor beide partijen. ‘’Een leverancier- klantrelatie gaat bijna nooit zo diep als deze tussen Biddle en Veenstra|Fritom,” gaat Sjouke verder. “Een solide bedrijf, met een eigen IT-afdeling, kennis en ervaring: hierdoor beschikken we met hen als logistiek partner over de juiste middelen om voor logistieke rust te zorgen bij onze klanten.

Gezamenlijk is er veel tijd geïnvesteerd om de ‘Supplier logistics’ dienst, zoals deze nu is, te ontwikkelen. Het overtuigen van leveranciers kost veel tijd, energie en moeite. Een presentatie van Biddle en Veenstra|Fritom heeft leveranciers overtuigd van het concept. “Vanaf het begin was al meteen merkbaar dat er meer structuur in de productie en het stroomlijnen kwam. Alles wat op een dag werd geproduceerd, ging gelijk naar het magazijn in Heeg. Dit levert ons enorm veel ruimte op, plus we hoeven ons niet meer bezig te houden met klanten die de producten ophalen.” Om voor deze logistieke rust te zorgen, vertrouwt Biddle voor alle logistieke processen op Veenstra|Fritom. Van warehousing tot transporten van leveranciers en wereldwijd naar Biddle-klanten toe.


Belangrijk onderdeel van de samenwerking is het borgen van de continuïteit en het streven naar een betrouwbaarheidsinterval van nagenoeg 100%, wat in dit geval zeker wordt gehaald. “Natuurlijk streef je altijd naar perfectie, maar in deze business moet je ook reëel blijven. Chauffeurs van Veenstra|Fritom vervoeren de producten door verschillende delen van Europa en komen in alle uithoeken. In transport ben je afhankelijk van veel externe factoren waar je geen invloed op hebt. Als je dit vergelijkt met de leveringsbetrouwbaarheid zijn beide partijen hier relatief tevreden over.”

Ondanks dat Biddle in de Friese Wouden gesitueerd is en Veenstra|Fritom zich in de Zuidwesthoek bevindt, zijn het beide Friese bedrijven. “Dit geeft ook een fijn en vertrouwd gevoel. Als er iets is, bellen we en hebben we aan een half woord genoeg. Op het moment dat er chauffeurs van Veenstra|Fritom binnenstappen, wordt er niet anders gereageerd dan bij eigen collega’s van Biddle. Zo heerst bij Biddle het gevoel dat Veenstra|Fritom één van ons is.” 

Benieuwd wat Veenstra|Fritom kan betekenen voor uw logistieke keten?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager