Biron

417E488E ABDB 459A 9C63 FDCA6F309BCE

‘’Wij groeien mee met Veenstra|Fritom en zij met ons. Een ijzersterke combinatie’’

Tonnis Beishuizen — Commercieel Manager, Biron

Als marktleider op het gebied van micronutriënten in Nederland is het voor Biron, gevestigd in Dronten, van groot belang dat de transport van ADR-goederen goed is geregeld. Ondanks dat het bedrijf geen brandgevaarlijke producten heeft, zijn de te vervoeren meststoffen in geconcentreerde vorm wel gevaarlijk en moeten daarom onder ADR condities vervoerd worden. Om Biron zijn logistiek te ontzorgen, is Veenstra|Fritom al sinds jaar en dag partner van deze specialist in meststoffen en chemicaliën.

Wereldwijd onderscheidt Biron zich door kennis te combineren met het gebruik van hoogwaardige grondstoffen, zoals vitaminen en mineralen voor planten. "Wij zijn groot in kleine producten,’’ begint commercieel manager Tonnis Beishuizen. "In 2005 startten we onze onderneming, waarbij we eerst zelf het vervoer van onze producten deden. Door een snelle groei is zijn we op zoek gegaan naar een partij voor de logistiek. Deze partner moest met name op het gebied van ADR een verlengstuk worden van het bedrijf."

Sindsdien is Veenstra|Fritom in beeld bij Biron. "Ik denk dat er weinig transportbedrijven zijn die zo zijn toegespitst op ADR-transport." Volgens Beishuizen is het een combinatie van factoren wat Veenstra|Fritom de ideale vervoerder voor Biron maakt: “Als de vrachtwagens op terugweg naar Heeg zijn, kan er gemakkelijk nog iets worden opgepikt in Dronten. Ook voorzieningen zoals IT zijn op een zeer hoog niveau ontwikkeld, dat maakt de samenwerking heel prettig.”

Naast Birons ADR-transport verzorgt Veenstra|Fritom ook 24 uurs distributie binnen Nederland en Eurogroupage voor het bedrijf. "Flexibiliteit staat voorop bij de medewerkers van Veenstra|Fritom. Het is altijd mogelijk om even te bellen en op deze momenten kan er vaak snel geschakeld worden tussen de verschillende afdelingen. De flexibele communicatie, het meedenken en de praktijkgerichte oplossingen zijn de aspecten die ons partnerschap ijzersterk maken. Wij groeien mee met Veenstra|Fitom en zij met ons."

Fotodock Biron4
Fotodock Biron2

Omdat Biron te maken heeft met productietijd zijn interne en externe factoren erg belangrijk. “Productie-en uitlevertijd combinatie is een belangrijke uitdaging. Als een zending toch eerder klaar is dan verwacht kan de zending nog worden opgegeven en kan het met de dagelijkse vracht mee. Veenstra|Fritom biedt hierin veel flexibiliteit en juist deze aspecten maken onze samenwerking erg prettig. Een logistieke dienstverlener zoals Veenstra|Fritom is daarom ook onmisbaar ons productieproces.”

Benieuwd wat Veenstra|Fritom kan betekenen voor uw logistieke keten?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager