ECOstyle

Leon Van Hooff, Purchase Manager Ecostyle

"Wat ons erg aanspreekt is dat Veenstra|Fritoms bedrijfsvoering gericht is op duurzaam ondernemen"

Leon van Hooff — Purchase Manager, ECOStyle

Als je denkt aan natuurlijke en ecologisch verantwoorde producten voor tuin, dier en landbouw, dan denk je aan ECOstyle uit Oosterwolde. Het familiebedrijf werd in de jaren 60 opgericht door aardappelhandelaar Jan Zwart, die zag dat het gebruik van kunstmest, pesticiden en andere agro-chemicaliën, het gezonde bodemleven en milieu verstoorde en naarstig op zoek ging naar betere en meer verantwoorde oplossingen. In deze missie zoekt ECOstyle gericht naar partners in de keten: "Wat ons erg aanspreekt is dat Veenstra|Fritoms bedrijfsvoering gericht is op duurzaam ondernemen."

Ten opzichte van de jaren 60 is het bedrijf enorm veranderd en gegroeid. De derde generatie van de familie Zwart staat inmiddels aan het roer. ECOstyle opereert en innoveert vanuit de kracht van de natuur en levert effectieve producten voor een gezonde bodem, planten en dieren voor consumenten en professionals. Anno 2020 haalt het bedrijf het grootste deel van de omzet uit de verkoop van tuinproducten en de rest uit producten voor huisdieren, veehouderij, landbouw en groenvoorziening.

In de loop der jaren is ECOstyle gigantisch gegroeid en heeft het onder meer een prachtig, op duurzaamheid gericht pand op het Ecomunitypark nabij Oosterwolde gebouwd, met BREEAM Outstanding certificaat. Na deze groei startte ECOstyle in 2002 de zoektocht naar een logistiek partner met dezelfde kernwaarden. Het is voor het bedrijf van essentieel belang dat deze partij zich continu en waar mogelijk verduurzaamt, zowel in de keten als in het transport.

Gericht op een langdurige duurzame klant-leverancier relatie, vond het bedrijf in Veenstra|Fritom de ideale transporteur. "Inmiddels doen wij al heel wat jaren zaken met Veenstra|Fritom en ik kan niet anders zeggen dan dat wij altijd erg tevreden zijn", vertelt dhr. Van Hooff van ECOstyle. Reden hiervoor is dat Veenstra|Fritoms bedrijfsvoering erg gericht is op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, wat uiteraard naadloos aansluit op de filosofie van ECOstyle. "Veenstra|Fritom komt, als onze transporteur, veelvuldig in contact met onze klanten. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat zij zich ook, net als wij, bezighouden met de thematieken mens, milieu, maatschappij en meerwaarde."

Ecostyle Pand Oosterwolde
Ecostyle Magazijn

Er is door de jaren heen een ware band ontstaan tussen beide partners. "Door de jarenlange relatie kennen de mensen van Veenstra|Fritom de handel, klanten en filosofie van ECOstyle erg goed. Eén van hun sterke punten is dat ze erg oplossingsgericht te werk gaan en altijd voor ons klaarstaan. Het feit dat we beide familiebedrijven zijn, schept nog een extra speciale band". Daar houdt het positieve relaas niet op, als de heer Van Hooff over de communicatie begint: "Aan een half woord hebben de medewerkers van Veenstra|Fritom genoeg. Met hun directe communicatielijnen onderscheiden ze zich naar mijn mening echt van anderen. Na bijna 20 jaar kun je wel zeggen dat je met elkaar kunt lezen en schrijven. Erg fijn!"

 

Kijk voor meer informatie over Ecostyle op: www.ecostyle.nl/

Benieuwd wat Veenstra|Fritom kan betekenen voor uw logistieke keten?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager