Het verhaal van Veenstra|Fritom

Van een Opel vrachtwagen naar dé logistieke dienstverlener met slimme oplossingen.

1928: Begin familiebedrijf

De ondernemende Wessel Veenstra koopt op 25-jarige leeftijd zijn eerste vrachtauto: een Opel met een eenassige oplegger. Zijn zes zonen gaan een voor een ook aan het werk bij het familiebedrijf.

1947: Veenstra Expediteurs

Tijdens de tweede wereldoorlog wordt de vrachtwagen van Wessel kapotgeschoten door een Engels voertuig. Dankzij de Marshallhulp kan hij een nieuwe Ford vrachtauto kopen. Samen met zijn zonen gaat Wessel verder onder de naam Veenstra Expediteurs. Ze focussen zich vanaf dit moment al op internationaal transport, voornamelijk naar Duitsland, België, Italië en Frankrijk. De basis voor de huidige logistieke diensten door Europa is gelegd.

1967: Groei en overname

Het gaat goed met Veenstra Expediteurs; zo goed zelfs dat het bedrijf inmiddels vijftien vrachtwagens en zeventien medewerkers telt. Vader Wessel draagt vol trots het stokje over aan zijn zonen.

Verhaal 1
Verhaal 2

1968: Samen sterker

Veenstra Expediteurs gaat samenwerken met twee andere Friese familiebedrijven: Doorenbos en Wiersma. Deze samenwerking resulteert in de oprichting van Melkweg Bolsward. Ofwel de eerste stap richting de latere Fritom Group.

1974: Uitbreiding met visie

Het bedrijf breidt uit en koopt een stuk eigen grond, ver buiten Heeg. Vanuit deze vaste basis stroomt de derde generatie familie in en trekt het bedrijf ook specialisten aan, zoals commerciële medewerkers. Met de juiste personen blijft Veenstra hard groeien.

 

Jaren 80: Ontstaan van Eurogroupage

Het bedrijf maakt de overgang van traditionele route vervoerder naar groupage- en distributie specialist. Zo ontstaat de merknaam Eurogroupage. Klanten sturen hun opdrachten en Veenstra verzorgt het hele logistieke proces. Zo kan de klant zich volledig richten op zijn kernactiviteiten.

 

1998: Fritom

In 1998 gaan de drie familiebedrijven Doorenbos, Wiersma en Veenstra over naar de Fritom Group, waar het huidige Veenstra|Fritom onderdeel van uitmaakt. Vandaag de dag is Fritom een groep van zeven logistieke bedrijven met tien vestigingen: elk met hun eigen identiteit en specialisme. Het zijn zelfstandig opererende bedrijven, die waar nodig samenwerken op het gebied van kennis en organisatie waardoor er voor elke logistieke uitdaging de beste oplossing aan de klant kan worden geboden.

Heden: Logistiek dienstverlener met oog voor de klant

Meer dan negentig jaar na de start in 1928 werken op verschillende afdelingen 130 medewerkers samen aan de beste logistieke oplossingen voor de klant. Onze dienstverlening bestaat hedendaags uit transport, expeditie, warehouse en overige logistieke oplossingen. Hierbij staat het bedrijfscredo ‘afspraak is afspraak met blijvend geloof in kwaliteit’ centraal.

Verhaal 4 FRITOM 024 Oprichters Uitsnede

Meer weten over Veenstra|Fritom?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager