175e Volvo-truck voor Veenstra|Fritom

Veenstra|Fritom heeft vier nieuwe Volvo FH 6x2 trekkers in gebruik genomen

27 september 2023

Whatsapp Image 2023 08 25 At 16.52.47 (2)

175e Volvo-truck voor Veenstra|Fritom

Heel trots zijn wij te kunnen delen dat wij onlangs vier nieuwe Volvo FH 6x2 trekkers in gebruik hebben genomen. Daarmee staat het aantal Volvo-trucks die wij door de jaren heen aan de vloot hebben toegevoegd op 175 stuks! 

“Volvo Trucks is al jaren een belangrijke leverancier voor ons en de andere bedrijven met een eigen wagenpark binnen de Fritom Group”, zegt Wessel R. Veenstra, Algemeen Directeur bij Veenstra|Fritom.

Een zo zuinig mogelijke truck voor optimaal gebruik

“Bij een investering in nieuwe voertuigen wordt vooral gekeken naar de inzet en het gemiddelde treingewicht in het betreffende inzetgebied, gebaseerd op onze eigen boardcomputerdata. Hier zoeken wij vervolgens de meest optimale aandrijflijn bij. In ons geval is dat een zo zuinig mogelijke truck, waarbij de gemiddelde snelheid op peil moet blijven, om het voertuig zo optimaal mogelijk te kunnen benutten binnen de geldende rij- en rusttijden”, licht Veenstra toe.

In totaal zijn vier Volvo FH I-Save 6x2 trekkers aangeschaft en geleverd door LVS Trucks.Er  is gekozen voor banden met een zo laag mogelijke rolweerstand. Hierbij worden wij ondersteund door Michelin, een strategische leverancier van Veenstra|Fritom. 

De juiste configuratie: Volvo FH 6x2 I-Save

De extra 4,5-tons voorloopas maakt het mogelijk om te kunnen blijven opereren binnen de geldende wet- en regelgeving tijdens het werk in voornamelijk Eurogroupage en internationale deelladingen, waarbij het vaak niet mogelijk is om het gewicht en de volgorde van laden en lossen tijdens de rit aan te passen.

Whatsapp Image 2023 08 22 At 16.41.39
Whatsapp Image 2023 09 21 At 12.32.33 (1)

De Volvo Turbo Compound-motor biedt 300 Nm extra koppel, waarmee de gemiddelde snelheid omhooggaat, maar het brandstofverbruik niet. De brandstofkosten kunnen zo worden verlaagd, zonder in te leveren op productiviteit en rijcomfort. I-Save biedt daarnaast onder andere het verbeterde I-See en I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten. Hoe verder ermee wordt gereden, hoe meer I-Save oplevert.