Een bijzondere reis met hulpgoederen richting Moldavië

Essentiële goederen leveren aan de armste bevolking in Moldavië

15 mei 2024

1C456d1e Ed50 46Cd 9A54 Feaf34e04421

Inzet voor gemeenschappen in nood

Onder het motto “Het verbeteren van levens en het verspreiden van hoop” heeft Veenstra|Fritom samen met zusterbedrijf Sanders|Fritom belangeloos een transport met ca 100 ton aan goederen naar Moldavië mede georganiseerd en uitgevoerd. Het doel was om hulp te bieden aan de armste bevolking in Moldavië onder regie van Stichting Mensenkinderen.

Deze stichting heeft in Moldavië een uitstekend netwerk en zorgt ervoor dat de goederen via lokale kerkgemeenschappen bij de juiste doelgroep terechtkomen. De stichting zet zich in voor hulp en zorg aan de allerarmste kinderen, gezinnen, gehandicapten en bejaarden in Moldavië, Albanië en Armenië. Het initiatief voor deze transporten is spontaan ontstaan en daarbij is het mooi en dankbaar werk dat we als logistieke dienstverleners kennis en hulp kunnen bieden.

 

 

Hulp voor hen die dat nodig hebben

 

Op zaterdag 6 april vertrok een groep van 7 auto’s met hulpgoederen uit Drachten. In Budapest heeft de groep zich opgesplitst en zijn 3 auto’s naar Armenië en 4 auto’s naar Moldavië gereisd. Collega’s Wessel R. Veenstra en Tom Wiersma maakten als chauffeurs maar ook vrijwilligers onderdeel uit van de laatste groep. Zij hebben met o.a. een vrachtwagen van Veenstra|Fritom en Sanders|Fritom ca. 100 ton aan voedsel, zoals aardappels, wortels, uien en meel, maar ook hygiëneproducten, matrassen, tapijt, verf en schoolmeubilair vervoerd.

 

Naast de goederen in de trailer gingen er ook mooie versierde schoenendozen mee. Er zijn heel veel kinderen blij gemaakt met een doos gevuld met schoolartikelen, speelgoed en een assortiment aan armbandjes, knuffels en andere verrassingen. Deze schoenendozen zijn gevuld door kinderen van de basisscholen uit Veenwouden en De Knipe.

 

Dankzij het toegewijde werk van Stichting Mensenkinderen en hun lokale netwerk in Moldavië kon de groep uit Nederland essentiële goederen leveren aan de armste bevolking in Moldavië. De goederen zijn grotendeels geschonken door diverse bedrijven, waaronder relaties van de Fritom Group en worden terplekke dankbaar ontvangen.

 

Waardevol

Het was een bijzondere reis met dierbare ontmoetingen, en daarbij een hele mooie rit naar het zuidoosten van Europa. Met als verrassing onderweg nog een ontmoeting met 2 wilde beren. Na 12 dagen onderweg te zijn geweest van en een indrukwekkende rit van ca. 5500 kilometer, en een ervaring rijker, keerden de chauffeurs op woensdag 17 april weer terug.

 

Het was indrukwekkend om te zien hoe mensen daar leven en tegelijkertijd confronterend om de armoede te ervaren. Het is fijn dat wij als Fritombedrijven iets waardevols hebben kunnen bijdragen aan gemeenschappen in nood. Dit werd mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vele bedrijven, relaties en particuliere initiatieven. Onze oprechte dank aan iedereen die heeft bijgedragen!

 

 

8C66eb84 B09b 47E3 9629 Dee64a1b81d6