Krachtenbundeling op de werkvloer bij Veenstra|Fritom

01 november 2022

Krachenbundeling Veenstra Fritom Uitgelichte Afbeelding

Sinds de familiebedrijven Veenstra|Fritom en Bosma Logistiek hun logistieke krachten verder hebben gebundeld zijn ook een aantal nieuwe collega’s meegekomen. Met de overname van de transportportefeuille maken onder andere Wim Eelsingh en Anton van der Spoel deel uit van het team van Veenstra|Fritom. De samenvoeging is in het begin even wennen geweest, maar beide voelen zich na een half jaar op hun plek!

Goede verhalen
Als je net als Wim al 38 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt, dan is het natuurlijk ook niet vreemd dat je even tijd nodig hebt om te wennen. “Toen we op een medewerkersbijeenkomst van Bosma Logistiek het nieuws hoorden, vond ik het aan de ene kant spannend, maar ik was ook wel een beetje opgelucht.” Als chauffeur had hij eerder onderweg al goede verhalen gehoord over Veenstra|Fritom als bedrijf. Dat gevoel werd versterkt door de uitgebreide rondleiding die Veenstra|Fritom kort nadat het nieuws bekend werd organiseerde om de medewerkers van Bosma Logistiek zo goed mogelijk verder in te lichten en een warm welkom te geven. Hiermee kreeg Wim een betere indruk en sinds 1 mei rijdt hij rond in zijn voormalige Bosma Logistiek vrachtwagen, maar dan in de kleuren van Veenstra|Fritom.

Anton: “De afwisseling maar ook het snelle schakelen maakt mijn werk leuk, er is geen dag hetzelfde en het gaat altijd door.”

Krachenbundeling Veenstra Fritom Anton

Geen typische planfunctie
Anton had al zeer ruime ervaring in de transportwereld toen hij in 2017 bij Bosma Logistiek kwam werken. Nu hij een half jaar als teamleider planning binnenland op de planningsafdeling bij Veenstra|Fritom werkt, voelt hij zich steeds beter in zijn rol. Net als Wim, had hij een goed gevoel over Veenstra|Fritom na de eerste overname berichten. “Ik heb een planfunctie, maar dan met een iets andere invulling. In de eerste maanden in Heeg was ik vooral bezig het werk over te hevelen en de voormalige klanten van Bosma Logistiek te begeleiden. Sinds de zomervakantie draai ik steeds meer mee op de planning binnenland, en probeer ik de andere planners zo goed mogelijk te ondersteunen. Al met al, heb ik het hier hartstikke goed.”

Krachenbundeling Veenstra Fritom Wim

Wim: “De uitdaging is groot wanneer ik een lossing heb in het drukke centrum van Brussel. Maar dat is mooi werk!”

Goed, beter, best
Zowel Wim als Anton zijn tevreden met hun huidige werkplek. “Ik maak nu meer kilometers en het werk is gevarieerder. Met een drukke planning kom ik op meerdere adressen en het contact met klanten vind ik een van de mooiste dingen aan het werk als chauffeur. Vanuit Bosma Logistiek kende ik al een aantal klanten goed en daar kom ik nu nog steeds,” vertelt Wim. Ook Anton is te spreken over Veenstra|Fritom als werkgever. “De planningsafdeling is groot, maar tegelijkertijd is er veel rust en overzicht. Iedereen weet elkaar te vinden en dat maakt de samenwerking leuk en open. Ik voel me echt onderdeel van de groep!”

Meer weten over werken bij Veenstra|Fritom? We hebben verschillende vacatures op diverse afdelingen.

 

Bekijk onze vacatures