Onderweg weg naar meer Lean & Green sterren: operationele aanpassingen zetten de toon

24 april 2023

Veenstra|Fritom CO2 Lean Green

Veenstra|Fritom is vastberaden om haar CO2-uitstoot verder te verminderen en meer Lean & Green sterren te behalen. We hebben daarvoor de nodige stappen genomen op operationeel niveau en de voorlopige resultaten zijn veelbelovend!

Een van de maatregelen is het implementeren van een bandenbeleid via Michelin. Het doel is om het brandstofgebruik zo laag mogelijk te houden door middel van een actief onderhoudsprogramma. Daarnaast worden slimme oplossingen ingezet om de levensduur van de banden te verlengen, zoals het opnieuw profileren van banden en deze te hergebruiken.

Bovendien hebben we ook vernieuwingen in het wagenpark doorgevoerd om bij te dragen aan een lager brandstofverbruik. Door de data uit boardcomputers te analyseren kan beter bepaald worden bij welk toerental het laagste brandstofverbruik optreedt. Ook wordt sinds 2021 een (bio) LNG-trekker gebruikt voor de distributie ritten overdag en nachtpendels tussen België en Noord-Nederland.

Door deze aanpassingen op operationeel niveau kunnen we u efficiënte en duurzame transportoplossingen bieden. Bent u benieuwd naar hoe Veenstra|Fritom werkt aan een duurzamere toekomst en het behalen van meer Lean & Green sterren?

 

Meer over Lean & Green