Veenstra|Fritom chauffeurs nemen IRU Certificaat in ontvangst

IRU Certificaat in ontvangst

23 juni 2022

Whatsapp Image 2022 06 13 At 1.23.38 PM (1)

Veenstra|Fritom chauffeurs nemen IRU Certificaat in ontvangst

Onlangs hebben Veenstra|Fritom chauffeurs Egbert de Boer, Rimmer Ypma en Johan Dooper het IRU Certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit toonaangevende certificaat wordt alleen uitgereikt aan chauffeurs die in de afgelopen jaren hun sporen hebben verdiend.

Om voor een IRU Certificaat in aanmerking te komen, moeten chauffeurs aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten ze onder andere tenminste 20 jaar als beroepschauffeur werkzaam zijn en minimaal 1.000.000 km afgelegd hebben in het nationale of internationale vervoer. Daarbij kan een chauffeur slechts één keer in zijn loopbaan het certificaat in ontvangst nemen.

“Wij zijn natuurlijk erg vereerd en trots dat we dit certificaat aan onze collega’s hebben kunnen overhandigen. Het is een bevestiging van goed vakmanschap,” aldus Wessel R. Veenstra, directeur van Veenstra|Fritom. “En daar blijft het niet bij: in de komende tijd verwachten we nog een tiental IRU Certificaten aan onze chauffeurs te kunnen uitreiken.”

De International Road Transport Union (IRU) is de wereldorganisatie voor wegvervoer. Zij vertegenwoordigen meer dan 3,5 miljoen bedrijven die mobiliteits- en logistieke diensten aanbieden in meer dan 100 landen.

Whatsapp Image 2022 06 12 At 7.38.01 PM