Voedselveiligheid gegarandeerd bij Veenstra|Fritom

14 april 2021

VAS en VAL activiteiten die er toe doen

Voedselveiligheid en veiligheid opslag van diervoeder gegarandeerd bij Veenstra|Fritom

De afgelopen weken hebben onze collega's hard gewerkt aan de voorbereiding en de uiteindelijke audit voor de hercertificering voor onze ISO22000 en GMP+B3 certificaten. We zijn er trots op dat we zowel voor ISO 22000 als GMP+B3 de hercertificering positief hebben afgerond en dat we de certificaten weer met drie jaar hebben kunnen verlengen.

Door coronaperikelen was de audit dit keer anders dan normaal, maar we hebben toch een positieve indruk achter gelaten bij de auditor. Met behulp van Microsoft Teams hebben we de auditor rondgeleid door het bedrijf, interviews afgenomen bij diverse collega’s en de auditor mee laten kijken in de systemen. De auditor gaf tijdens de evaluatie aan dat hij zeer positief was over de inbreng en betrokkenheid van de mensen die hij heeft gesproken. Daarnaast was hij erg te spreken over de professionaliteit van Veenstra|Fritom als geheel. Daar worden we natuurlijk best blij van!

ISO 22000 en GMP+B3
Het ISO 22000 certificaat is een standaard op het gebied van voedselveiligheid. Hiermee kunnen we aantonen dat wij volgens deze standaard werken, ons bewust zijn van de risico’s en maatregelen hebben getroffen om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Voor GMP+B3 gelden veelal dezelfde normen. Het verschil is dat het GMP+ een certificering is voor de diervoederindustrie waarbij we het certificaat voor opslag (B3) bezitten. Klik hier om meer te lezen over deze en onze andere certificeringen.