PyraSied

Sander De Boer

“Wij hadden op logistiek gebied niet zo kunnen groeien als we Veenstra|Fritom niet als partner hadden gehad’’

Sander de Boer — Operationeel Directeur, Sander de Boer

De vraag van veel bedrijven verandert, zo merkt ook acrylaatspecialist Pyrasied dat veel van haar klanten tegenwoordig vraagt om een snelle levering. De focus binnen het bedrijf ligt op de ‘business op maat’, wat inhoudt dat de klant vraagt naar een specifiek formaat van een product, waarna Pyrasied dit voor ze produceert. ‘’Custom-made producten, op de millimeter nauwkeurig en dankzij Veenstra|Fritom ook snel geleverd.’’

Pyrasied is een groothandel en specialist in het verwerken van kunststoffen die zich voornamelijk richt op design- en esthetische kunststoffen. Daarnaast beschikt het bedrijf over een gigantische voorraad acrylaat (plexiglas), polycarbonaat (lexan) en design kunststoffen. Pyrasied levert met name aan de bouwindustrie, zoals scheepsbouw en (winkel) interieurbouw. Hiernaast is het bedrijf veelvoudig actief op de lichtmarkt.

“Sinds het moment dat wij groter werden, ontstond er ook een transportbehoefte. Vanaf dat moment kwam Veenstra|Fritom in beeld. Het grootste voordeel van hen is dat ze erg flexibel zijn, ze kunnen al onze maten vervoeren. Grote, kleine, afwijkende zendingen: het is geen enkel probleem. Bijkomend pluspunt is dat Veenstra|Fritom het ophalen van containers vanuit Rotterdam op zich neemt.

Tegenwoordig is er een groeiende vraag naar snelle leveringen en Veenstra|Fritom springt graag op die vraag in. “Door het meedenken van Veenstra|Fritom in het bedrijfsproces van Pyrasied kunnen wij dit ook nastreven. Zo hadden wij op logistiek gebied niet zo kunnen groeien als we Veenstra|Fritom niet als partner hadden gehad. Ze regelen veel zaken zelf met onze leverancier, daardoor komen wij er vrijwel niet meer aan te pas. Dit levert veel rust op binnen de organisatie. We hoeven er letterlijk bijna niet naar om te kijken. Je werkt naar elkaar toe en als we uitbreiden groeit Veenstra|Fritom hier moeiteloos in mee. Zo worden wij niet geremd, maar geholpen door onze transporteur. Dat is heel fijn!’’

PyraSied Productie
Magazijn PyraSied

Dat Pyrasied en Veenstra|Fritom beide erg klantgestuurd zijn, maak dat de bedrijven een ijzersterke samenwerking hebben kunnen opbouwen. “De orders worden via TMS online geboekt. Dit kunnen we nog tot laat in de middag doen, daarbij is er een dagelijks afhaalmoment. Hierdoor weet Veenstra|Fritom altijd direct wat er op desbetreffende dag kan worden verwacht. Voor de klant is het vanzelfsprekend erg belangrijk dat ze weten wanneer ze het product kunnen verwachten. Track & Trace biedt hierin de uitkomst, de klant ontvangt altijd de juiste informatie en beschikt over inzage tot alle benodigde informatie. In het logistieke proces bespaart dit tijd, zodat wij kunnen focussen op het productieproces. Iets waar we goed in zijn, hier bij Pyrasied.”

“Ook al verkopen wij het product, Veenstra|Fritom brengt het langs bij onze klant. Wij vinden dan ook: ‘je kan nog zo’n mooi en kwetsbaar product verkopen, maar de manier waarop het wordt afgeleverd is van essentieel belang’. De enige invloed die wij hierop hebben, is het kiezen van een goede en betrouwbare transporteur. Met de dienstverlening van Veenstra|Fritom hebben wij in hen een partner gevonden die goed kan omgaan met een kwetsbaar product en dit ook nog eens binnen 24-uurs levert in heel Nederland. Voor ons is dit de ideale transportcombinatie.”

 

Kijk voor meer informatie over PyraSied op: www.pyrasied.nl/

Benieuwd wat Veenstra|Fritom kan betekenen voor uw logistieke keten?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager