Vitablend

205FD6A0 602A 4618 B3A7 5F121FF9067D

“De dienstverlening van Veenstra|Fritom gaat geruisloos”

Edwin Terpstra — Senior Transport & Logistiek Specialist, Vitablend

Om de kwaliteit van haar hoogwaardige producten te kunnen garanderen startte Vitablend in 2016 de zoektocht naar een partner die transport kan verzorgen welke helpt de kwaliteit te garanderen. Het bedrijf ontwikkelt voeding- en antioxidantenmengsels, waarbij betrouwbare ADR- en thermo transport van essentieel belang is. Uiteindelijk kwam Vitablend in 2016 terecht bij Veenstra|Fritom en vandaag de dag loopt zelfs al het transport via hen. "Vervoer is voor ons iets dat gewoon goed moet zijn en waar we niet onze focus op willen leggen", aldus Edwin Terpstra ­­– Senior Transport & Logistiek specialist bij Vitablend.

Het in Wolvega gesitueerde bedrijf is gespecialiseerd in het maken van custom made voedingsmixen en antioxidanten en is hier wereldwijd succesvol mee. Vitablend heeft een groot klantenportfolio die allen ook weer verscheidene klant specifieke producten wensen welke onder speciale condities moeten worden vervoerd. Vitablend is werkzaam in twee verschillende takken binnen de branche, 'Fortification' en 'Protection'. 'Fortification' producten zijn innovatieve voedingsmixen die voedsel verrijken, zoals vitaminen, mineralen, nucleotiden en aminozuren. 'Protection' producten zijn antioxidantoplossingen voor voedingsmiddelen en diervoerderproducten die de voedingskwaliteit en de houdbaarheid dienen te beschermen en verbeteren.

"Vitablend en Veenstra|Fritom kwamen voor het eerst met elkaar in contact voor een specifiek vraagstuk. Het bedrijft kampte met een probleem dat producten kwalitatief achteruitgingen tijdens transport. Hierdoor ontstond het idee om desbetreffende producten te vervoeren onder thermo condities,” vertelt Terpstra. "Aangezien de producten ook bepaalde stoffen bevatten die onder de ADR-wetgeving vallen, moeten ze onder speciale voorwaarden worden vervoerd." Op zoek naar de juiste logistieke dienstverlener kwam Vitablend al snel uit bij Veenstra|Fritom.

Group Scientist In Lab
Large And Small Scale Production

"De aanleiding voor een partnership was de dienst 'Thermo transport'. Ik moet zeggen dat dit zo goed beviel dat we al snel vrijwel al onze andere transporten door Veenstra|Fritom lieten verzorgen. Uiteindelijk verzorgen ze nu Groupage en de aan- en afvoer van productielocatie. Dat zijn mooie stappen die we samen maken.”

Voor Vitablend is het erg belangrijk dat het bedrijf zich kan focussen op haar kernactiviteiten en zich niet om de logistiek hoeft te bekommeren. "Wij willen geen omzien hebben naar logistiek en door de diensten van Veenstra|Fritom worden wij op dit gebied gelukkig volledig ontzorgd. Het proces is namelijk zeer efficiënt ingericht: wanneer wij een order ontvangen wordt deze rechtstreeks doorgezet naar Veenstra|Fritom en zij doen de rest. Zo hebben wij er verder geen omkijken meer naar."

Ook het feit dat Veenstra|Fritom uiterst punctueel is, is voor Vitablend van meerwaarde. "Onze klant heeft er verder geen boodschap aan of het product met ADR-transport wordt vervoerd of niet. Bijkomend voordeel van Veenstra|Fritom is dat zij enkel een ADR-toeslag rekenen, wat verder geen invloed heeft op de levertijd. Voor de klant, en ons, is dit erg belangrijk aangezien zij maar één ding willen: dat ze de goederen op de afgesproken dag en tijd ontvangen. Dit is iets waar Veenstra|Fritom in uitblinkt en nagenoeg altijd nakomt. Dat wij als partners minimaal met elkaar hoeven te communiceren, geeft aan dat er vrijwel nooit problemen zijn."

 

Kijk voor meer informatie over Vitablend op: www.vitablend.nl/

Benieuwd wat Veenstra|Fritom kan betekenen voor uw logistieke keten?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager