WIFO-Anema

M.J. Holwerda

‘’Snel kunnen schakelen met onze klanten is iets wat wij willen en dit kan bij Veenstra|Fritom!’’

Marco Jacob Holwerda — Sales & Marketing Manager - WIFO-Anema

Voor de ‘laatste schakel’ in het bedrijfsproces was landbouwmachine fabrikant WIFO-Anema in 2012 op zoek naar een logistiek dienstverlener. Uitgekomen bij Veenstra|Fritom vindt het bedrijf een partner die hen begrijpt en voor ze klaarstaat: ‘’Veel van onze zendingen hebben afwijkende maten, echter is dit nooit een belemmering. Veenstra|Fritom heeft hier ruime ervaring mee.”

WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouwmachines en voorzetapparatuur. Gevestigd in het Noord-Friese Ferwert werd het bedrijf in 1961 opgezet door vader en zoon Anema. Inmiddels staat derde generatie van de familie, Wytze Anema, aan het roer. Het bedrijf groeide exponentieel, waardoor steeds meer werd geëxporteerd naar het buitenland. Omdat Veenstra|Fritom veel kennis heeft op het gebied van afwijkende maten transport en een schat aan ervaring in buitenlands vervoer heeft, viel de keuze al gauw op hen.

Marco Jacob Holwerda, Sales & Marketing manager bij WIFO-Anema: Als wij snel willen schakelen met onze klanten hebben wij een vervoerder nodig die hierin mee kan. Wij zochten een transporteur die sterk staat in de landen waar wij voornamelijk op gericht zijn, West Europa en met name Frankrijk, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. En daarnaast een sterk partnernetwerk heeft in de overige landen waar wij onze machines leveren. Voor ons is het belangrijk om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, hierbij is een tijdige en correcte levering van groot belang. De prijs kwaliteit verhouding stond voor ons centraal bij de keuze voor de transporteur. “De korte lijnen, het persoonlijk contact en mogelijkheid om snel te kunnen schakelen maakt Veenstra voor ons een geschikte vervoerder”.

WIFO product
WIFO productie

De producten die het bedrijf levert, zijn geen standaardmaten en dat vergt een zekere ‘know how’ aanpak. “De afwijkende maten zijn nooit een belemmering bij het opgeven van zendingen. Elk moment van de dag kan het transport worden opgegeven. Deze zendingen worden waar mogelijk dezelfde dag nog opgehaald. In sommige gevallen moeten wij snel schakelen met onze klanten en op korte termijn een machine leveren. Dit stemmen wij af met Veenstra|Fritom waarbij er altijd wordt meegedacht en gezocht wordt naar een passende oplossing.

Beide bedrijven zijn familiebedrijven met een duidelijke Friese roots en identiteit. Net als bij Veenstra |Fritom staat kwaliteit en een goede service naar onze klanten centraal. Mocht er iets mis gaan, dan wordt dit adequaat opgelost. Wij hebben hierin bij Veenstra|Fritom een flexibele en betrouwbare partner gevonden.

Kijk voor meer informatie over WIFO-Anema op: www.wifo.nl/

Benieuwd wat Veenstra|Fritom kan betekenen voor uw logistieke keten?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager