Julius van der Werf

M Poelstra

Met name doordat de automatisering zo goed op elkaar is afgestemd, kunnen we beiden gestructureerd werken.

Menno Poelstra — Financieel directeur, Julius vd Werf

De samenwerking tussen tegelgroothandel Julius van der Werf en Veenstra|Fritom vindt zijn oorsprong ongeveer vijftig jaar terug. De eerste logistieke opdrachten vloeiden voort uit een vraagstuk over transport vanuit Italië. Wat de samenwerking kenmerkt is dat beide bedrijven met elkaar mee zijn gegroeid. “We hebben een goede samenwerking met Veenstra|Fritom. Onderling schakelen gaat uitstekend en we staan dicht bij elkaar. Met name doordat de automatisering zo goed op elkaar is afgestemd, kunnen we beide gestructureerd werken.”

Tegelgroothandel Julius van der Werf levert keramische tegels aan retailers, tegelzetters en voor projecten. Professionele medewerkers, het moderne distributiecentrum en de grote voorraad zorgen voor snelle leveringen op locatie. Daarnaast vinden bedrijven alles wat ze nodig hebben om compleet tegelwerk te leveren in de bouwshops in Sneek en Groningen. Financieel directeur Menno Poelstra: “Wij willen onze klanten gegarandeerd alle tegels binnen 24 uur in Nederland kunnen leveren. Door Veenstra|Fritom als logistiek partner is dit mogelijk, elke dag weer.”

Dat het hebben van een betrouwbare logistiek partner ook gunstig kan zijn voor bedrijfsresultaten is evident. “Vaak moeten de goederen de volgende dag worden geleverd op een bouwlocatie. Dit moet met een laadklep gebeuren en wordt altijd goed georganiseerd. Ook bij een tijdslevering kunnen wij aan op onze afspraken. Wij hebben zelfs ons verkoopkanaal kunnen verbreden doordat Veenstra|Fritom heel goed is in 24 uurs distributie binnen Nederland.” De bedrijfscultuur van Veenstra|Fritom spreekt Julius van der Werf erg aan: “De combinatie van een betrouwbare partner met een vergelijkbaar DNA en heldere en goede werkende ICT is wat Veenstra|Fritom een prettig bedrijf maakt om mee samen te werken. De mensen van Veenstra|Fritom doen wat ze zeggen: no nonsense – een man een man, een woord een woord.”

Julius van der Werf
Julius van der Werf

Zusterbedrijf Sanders|Fritom speelt ook een grote rol in de dienstverlening. Door deze samenwerking kunnen ook alle orders voor ‘het zuiden’ in de 24 uurs distributie worden aangeleverd. Vanuit Julius van der Werf worden de pallets al op postcode gesorteerd en in een oplegger van Sanders|Fritom gezet. Deze oplegger kan direct door naar het zuiden. De scheiding van pallets, op de basis van postcode, is aan de bron bij Julius van der Werf en wordt niet meer overgeladen in Heeg. Dit scheelt voor beide partijen werk.

Het partnerschap tussen Julius van der Werf en Veenstra|Fritom is erg hecht. Wanneer een order is gepland, wordt deze direct doorgestuurd via de IT-koppeling met Veenstra|Fritom. Zo komen er verder geen handelingen aan te pas en kan Julius van der Werf tot laat in de middag orders doorgeven. Door de kwalitatief hoogwaardige IT-koppelingen, die constant worden doorontwikkeld, komt informatie altijd juist en tijdig bij Veenstra|Fritom. Naast deze koppeling staan er ook een aantal koppeltrailers bij Julius van der Werf. “Hierdoor hebben wij nooit een maximale aantal pallets op een dag en kunnen we onze dienstverlening erg flexibel houden. Bijkomend voordeel van de goede ICT is dat Veenstra|Fritom voor alle orders die binnen Nederland een uitstekende Track & Trace mogelijkheid heeft. Zo krijgen onze klanten updates over hun leveringen.”

 

Kijk voor meer informatie over Julius van der Werf op: www.juliusvanderwerf.nl/

'De reis van de pallet'

De pallet: het lijkt zo’n simpel object, maar de reis die het doorloopt voordat het zijn bestemming bereikt is een intrigerend proces.
In deze korte videoclip geven Veenstra|Fritom & Julius van der Werf je een uniek inzicht in dit proces en laten zien hoe het teamwork en de toewijding van alle betrokken partijen ervoor zorgen dat de pallet veilig en op tijd zijn eindbestemming bereikt. Kijk mee en ontdek hoe de pallet van A naar B wordt vervoerd.

Zowel Veenstra|Fritom als Julius van der Werf staan bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Deze kernwaarden zijn van groot belang voor beide bedrijven. Al meer dan vijftig jaar werken tegelgroothandel Julius van der Werf en Veenstra|Fritom nauw samen, sinds het begin van hun partnerschap.

Benieuwd wat Veenstra|Fritom kan betekenen voor uw logistieke keten?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager