Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is voor ons een belangrijke pijler. Bij Veenstra|Fritom staan we midden in de samenleving en dragen wij graag ons steentje bij door maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). Door een krachtig MVO-beleid te voeren, zorgen we ervoor dat we dit streven uitdragen in onze dagelijkse processen en kernactiviteiten.

De drie M’s

Bij Veenstra|Fritom staan wij stil bij de drie M’s: Mens, Milieu en Maatschappij. Dit wil zeggen dat wij ons als bedrijf inzetten op sociaal, economisch en ecologisch gebied en daarbij trachten deze drie waarden zoveel mogelijk met elkaar in balans te brengen.

Mens: Werkgeverschap met de focus op gezondheid en vitaliteit

Bij ons staat werkplezier, gezondheid en vitaliteit hoog in het vaandel. We zijn een hecht familiebedrijf, waarbij samenwerking met elkaar en de klant voorop staat. Daar investeren we bij Veenstra|Fritom graag in. Zo is er dagelijks fruit beschikbaar op onze locaties en krijgen medewerkers de kans om opleidingen en trainingen te volgen.

Op maat gemaakt logistics design

Milieu: Logistieke duurzaamheid met het milieu voorop

Wij verzorgen al sinds 1928 de binnenlandse distributie voor onze klanten. Door dagelijks tussen vestigingen in Heeg, Deventer en Uden te pendelen met lange zware voertuigen (LZV) zijn wij een stuk duurzamer. Zo kunnen wij 30% meer volume meenemen, waardoor we minder vaak heen en weer hoeven en dus ook minder CO2 uitstoten. Daarnaast wisselen wij bij Veenstra|Fritom ladingstromen uit met ons zusterbedrijf Sanders|Fritom in Uden. Hierbij consolideren we onze stromen, zodat we meer zendingen in hetzelfde gebied kunnen bestrijken. Zo besparen we in kilometers waardoor we gezamenlijk flink wat CO2 reduceren.

Vanuit onze systemen worden sinds 2020 automatisch rijstijlanalyses verzonden naar de chauffeurs, met als doel inzicht krijgen in hun rijstijlgedrag. Aan de hand van een aantal standaardwaarden wordt een rapportcijfer opgemaakt en een tip gegeven. De analyses helpen ons om naast brandstofzuinig te rijden ook het onderhoud en de schades te verminderen. Ook hebben wij, om energie te besparen op onze locaties, in 2019 alle oude verlichting vervangen door Ledverlichting.

Daarnaast werken wij samen met Stichting Heemspark Heeg om het herstel van de bijenstand in Heeg te bewerkstelligen. Een 12.000 m2 weiland, waar Veenstra|Fritom eigenaar van is, is hiervoor doorgezaaid met koolzaad. Deze plant bloeit rijk en is daarmee een grote voedingsbron voor wilde bijen en de honingbijen: zo dragen we bij aan het behoud en vooruithelpen van de natuur!

 

"Wat ons erg aanspreekt is dat Veenstra|Fritoms bedrijfsvoering gericht is op duurzaam ondernemen"

Leon van Hooff
Purchase Manager, ECOstyle

ECOstyle
Test Skutsje2

Maatschappij: Midden in de samenleving

Onderdeel van ons MVO-beleid is onze lokale betrokkenheid. Om een positieve bijdrage te leveren aan de plaatselijke samenleving, steunen wij een reeks lokale initiatieven en goede doelen. Zo sponsort Veenstra|Fritom onder andere het Heegemer Skûtsje en plaatselijke sportverenigingen. Daarnaast, stellen we regelmatig trailers en materieel ter beschikking voor verschillende maatschappelijke doeleinden en geven we regelmatig rondleidingen en voorlichtingen aan scholen over onder andere het belang van goede verlichting en de dode hoek.

Wij vertellen uw graag meer over Veenstra|Fritoms MVO filosofie

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager