Technea

Fototechneaheader1

''De bedrijven hebben een vergelijkbare bedrijfscultuur iets wat heeft geresulteerd in een betrokken en betrouwbaar partnerschap’’

Wim Terpstra — Directeur bij Technea

Technea is een duurzame groothandel met een uniek assortiment aan duurzame installatietechnieken. Het bedrijf importeert haar producten voornamelijk vanuit Europa en China waar vervolgens het ‘’Technea-sausje overheen gaat’’ om als eindproduct bij de installateur geleverd te kunnen worden.

Sinds begin 2017 is Technea een samenwerking met Veenstra|Fritom aangegaan. Het bedrijf was op zoek naar een nieuwe transporteur omdat het mede door een overname niet meer tevreden was over de huidige transporteur. Na een selectietraject had Technea in Veenstra|Fritom de perfecte partner gevonden. Een regionale transporteur met een vergelijkbare bedrijfscultuur. De keuze voor een regionale partner was een bewuste, het bedrijf probeert zoveel mogelijk met regionale partners te werken. Uiteraard moet dit niet ten koste gaan van de kwaliteit want die staat te allen tijde voorop!

Waar Technea erg over te spreken is zijn de chauffeurs van Veenstra|Fritom. Het zijn uitermate aardige en vriendelijke mensen. Wim Terpstra, directeur bij Technea ‘’Ik weet niet hoe jullie je selectieprocedure doen maar blijf dit in ieder geval zo doen’’. De chauffeurs zijn niet alleen het visitekaartje van Veenstra|Fritom, maar ook die van Technea! Zij rijden immers met Techea-producten en komen bij de klanten. Veenstra is en voelt daarom ook echt als een verlengstuk van de organisatie.

Fototechnea1
Fototechnea2

Bij Technea zit het hem in het totaal plaatje. Het moet gewoon goed en als er iets gezegd wordt moet het gewoon gebeuren. Zo is het belangrijk hoe chauffeurs zich gedragen richting de klant, zij moeten zich ten alle tijden professioneel en netjes voor de dag komen. Iets waarvan het bedrijf met de chauffeurs van Veenstra|Fritom zeker weten dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Daarnaast heeft Veenstra het materiaal goed en representatief op orde en is de mate van digitalisering met een eigen IT-afdeling erg hoog. Slimme en handige software koppelingen kunnen op deze manier snel geïmplementeerd worden.

Een regionale en lange relatie zoals die van Technea en Veenstra|Fritom past uitermate geschikt binnen de filosofie van het bedrijf. Als duurzame groothandel is de mate van duurzaamheid uiteraard erg belangrijk. Zo vertelt dhr. Terpstra van Technea: ‘’Niet alleen onze artikelen zijn duurzaam maar ook wordt er nog eens meer energie opgewekt dan verbruikt. We doen uiteraard alles biologisch, zijn maatschappelijk betrokken, stimuleren duurzaamheid bij onze medewerkers. Al met al zijn we een topbedrijf!''

Benieuwd wat Veenstra|Fritom kan betekenen voor uw logistieke keten?

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager