Duurzame stappen dragen bij aan verdere CO2-reductie

28 juni 2023

Collection Header Item Website

Lean & Green

We meldden het al eerder: met strategische partnerschappen en operationele aanpassingen zetten we meer concrete stappen richting duurzaamheid. We blijven ons inspannen om onze klanten efficiënte en duurzame transportoplossingen te bieden, terwijl we ons tegelijkertijd richten op het behalen van meer Lean & Green sterren.

 

Ontwerp Zonder Titel (11) (1)
Ontwerp Zonder Titel (12)

En dat is niet het enige. We hebben ook een innovatief rekenmodel ontwikkeld om de CO2-besparingen voor onze klanten aan te tonen. Het rekenmodel, waarvoor we een samenwerking zijn aangegaan met het mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT), biedt inzichten in de daadwerkelijke CO2-reductie die kan worden bereikt door de inzet van HVO (Hydrated Vegetable Oil) als alternatief voor diesel in (fijnmazige) distributie.

Het CO2-reductie rekenmodel is een aanvulling op het recent ontwikkelde CO2 dashboard, dat we in samenwerking met Fritom R&D en Ilionx hebben gerealiseerd. Het dashboard biedt een compleet overzicht van de CO2-uitstoot van ritten, waarbij factoren zoals gewicht, laadmeters en afstand worden gecombineerd.

Deze veelbelovende ontwikkelingen sluiten naadloos aan op het gebied van CO2-reductie en de weg naar meer Lean & Green sterren. We houden u op de hoogte!

Vragen over Lean & Green?

Neem dan contact met ons op. 

Veenstra Fritom 72

Wietze de Vries
Sales manager